Mtn2-PvP Forumu
HoşGeLdiniz...! Forumumuza Üye Olarak Konularımızdan Faydalanabilirsiniz...!


         Mtn2-PvP ForumuHoşgeldiniz : Misafir
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Patatesli İçli Köfte (6 Kişilik)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Oyun Sahibi

Oyun Sahibi
avatar

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 212
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/01/10
Nerden Nerden : Konya

MesajKonu: Patatesli İçli Köfte (6 Kişilik)   C.tesi Ocak 30, 2010 8:18 pm

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"><tr><td colspan="2"> Malzemeler
Dışı İçin:
3 Su Bardağı İnce Bulgur
Yeterince Su
1 Adet Yumurta
1-1,5 Çay Bardağı Un
Tuz
İçi İçin:
4 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Soğan
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Salça
Köftelerin Sosu İçin:
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Salça(Biber Salçası)
Pul Biber


Yemeğin Tarifi
İçi
İçin: Patatesleri haşlayalım.Kabuklarını soyup rendeleyelim.Soğanları
yemeklik doğrayıp,sıvı yağda pembeleştirelim.Salçayı ilave edip,bir
dakika daha kavuralım.Ardından ,incecik doğranmış patatesleri ve
maydanozu ilave edelim.Tuz ve biberini ayarlayarak ateşten alalım.Daha
sonra kullanmak üzere bekletelim.İnce bulguru yeterince sıcak su ile
ıslatalım.(kısırlık bulgur ıslatır gibi).Bulgur şişince,içine
unu,yumurtayı ve tuzu ,ilave ederek uzun süre yoğuralım.

Köfte
hamurundan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp önce elimizi
ıslatarak yuvarlayalım.Sonra işaret parmağımız yardımıyla döndüre
döndüre köftenin içini oyalım.Mümkün olduğunca ince oymaya özen
gösterelim.Patatesli içten yeterince koyup,köftenin ağız kısmını
büzerek kapatalım(köftenin içine çok fazla patatesli harç
doldurulmaz.yoksa pişerken çatlar).Bir tencereye yeterince su doldurup
kaynatalım.Köfteleri kaynayan suya atıp,5-6 dk haşlayalım. Delikli
kepçe ile çıkartalım.

Köfteleri dilersek kızartalım.Sosu
için,salçayı sıvı yağda iki dk.kavuralım.Pul biber ilave ederek,ateşten
alalım.Bu sosu ,köftelerin üzerine gezdirerek servis yapalım.

Not:
Bazı yörelerde ?simit? adı verilen, çiğ köftelik bulgurdan daha ince ve
daha kepekli olan bir bulgurla yapılır. Simit ile yapılırsa, içine un
ve yumurta koyulmaz. Sadece soğuk su ile yoğrulur. Eğer çiğ köftelik
bulgurdan yapacaksanız, tarifteki malzemeleri kullanın. Ancak, elinizde
yeterince şekil almıyorsa biraz daha un ilave edin.
</td></tr></table>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td valign="middle"> </td></tr></table>
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://mtn2-pvp.yetkinforum.com
 
Patatesli İçli Köfte (6 Kişilik)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Mtn2-PvP Forumu :: Kadınca - Kadınsal - Tarifler :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: