Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur
2 orta boy patates
200 gram kıyma
50 gram ceviz
2 su bardağı bulgur
2 yumurta
Kırmızıbiber, tuz,
karabiber
Yemeğin Tarifi Önce
içli köftenin harcını hazırlayın. Bunun için bir tavada kıyma ile
soğanı kavurun. Cevizi ufalayın veya ince ince kesin ama sakın
dövmeyin. Isırdığınız zaman ceviz ağıza gelmeli. Karabiber ve tuzu da
ekleyin. Bir kenarda bekletin.
Diğer tarafta iki su bardağı
bulguru, iki su bardağı sıcak su ile ıslatın. Bulgur kabarırken, iki
patatesi soyun. Tuzlu suda haşladıktan sonra rendeleyin. Bir yumurtanın
tamamını ve bir yumurtanın sadece beyazını karıştırın ve patateslere
ekleyin. Kırmızıbiber ve kabarmış bulguru da ekleyin ve yoğurun.
Payreks tabağı yağlayın. Hazırladığınız hamurun yarısını iyice yayın.
Daha
önceden hazırlamış olduğunuz harcı, payreks tabağa yaydığınız hamurun
üzerine serin. Hamurun geri kalan kısmıyla da üzerini kapatın. Bir
bıçak yardımıyla düzeltin. Üzerine kırımızıbiber serpin. Ayırdığınız
yumurtanın sarısını sürün ve fırına koyun. Üzeri kızarınca servis yapın.