Malzemeler
4 adet, 400 gram Patates (orta boy)
2.5 tatlı kaşığı 15 gram Tuz
2 adet, 120 gram Soğan (orta boy)
1 tatlı kaşığı 2 gram Karabiber
2 orta dilim 60 gram Ekmek (bayat)
500 gram Kıyma
2 adet 100 gram Yumurta
yemek kaşığı 10 gram Sıvı yağ
1/4 su bardağı 50 gram Süt
1 yemek kaşığı 10 gram Margarin
2 yemek kaşığı 20 gram Salça
1.5 su bardağı 300 gram Su
Yemeğin Tarifi
Patatesleri
yıka, 30 dakika haşla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Ekmeğin
kenarlarını çıkart, içini ıslat, iyice sık. Soğan, ekmek, 1 yumurta, 2
tatlı kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya kat karıştır, 2-3 dakika yoğur,
oniki parçaya böl, yuvarla, yassılatıp ortalarını çukurlaştırarak tabak
şekli ver. Tepsiyi sıvı yağ ile yağla ve köfteleri diz. Önceden
ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişir. Süt ve margarini
birlikte ısıt, patatesleri soy ve sütlü karışım ile iyice ez, kalan tuz
ve yumurtayı ekle karıştır. Püreyi kaşıkla veya krema, şırıngası ile
köftelerin üzerine taksim et. Salçayı su ile ez, ısıtarak kaynama
derecesine getir, köftelerin aralarından tepsiye dök, fırında 10 dakika
kadar pişir.