Malzemeler 2 adet havuç
1 adet kereviz
4-5 çiçek karnabahar
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 yemek kaşığı margarin
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu
1 bardak galeta unu
2 adet yumurta
1,5 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Yemeğin Tarifi Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın. Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.
Diger
tarafta yağla unu kavurun. Üzerine soğuk et suyunu ekleyip karıştırma
teliyle karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. İçerisine tuz ve
karabiber ilave edin. Haşlanmış sebzeleri ezip hazırlanan unlu sosla
karıştırın.
Soğuyunca köfte şekli verin. Önce yumurtaya sonra
galeta ununa bulayın. lsıtılmış yağda altı üstü pembeleşinceye kadar
kızartın. Servis tabağına alarak servïse sunun.