Yapılışı:
Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri
çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun.
Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra
tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp
tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta
bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara
şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir
kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra
ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara
boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde
muhafaza edin.
Afiyet olsun.