Malzemeler 250 gr Orta Yağlı Kıyma
1 Kuru Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Ufalanmış Ekmek İçi
3 Domates
3 Patates
2 Patlıcan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Kimyon, Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi Kıymayı
bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek
içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak
köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.
Patlıcanları
yıkayıp, alaca soyun. Halka halka dilimleyerek sıvı yağda kızartın.
Patates ve domateslerin kabuklarını temizleyerek yuvarlak dilimleyin.
Yuvarlak
fırın kabına köfte, patates, domates ve patlıcanları sırt sırta dizin.
Salçayı yarım çay bardağı suda eriterek yemeğin üzerine gezdirin. Bir
kaşık tereyağı ilave ederek 200 derece fırında pişirin. Sıcak olarak
servis yapın.