Malzemeler 600 gr Kıyma
1 Adet Soğan
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Kahve Fincanı Haşlanmış Pirinç
1 Su Bardağı Un
Tuz
Ayçiçek Yağı
Yemeğin Tarifi Kıymayı
geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı
karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanın
sarısı ile, daha önceden haşladığınız pirinci de ilave edin. Tüm
malzemeleri iyice karıştırıp hamur yapın.
Elinizle köfte
hamurundan bezeler koparıp, büyükçe şekiller verin. Diğer taraftan
tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın.1-2 dakika
tutup çıkardıktan sonra önce una sonra yumurta sarısına buladığınız
köfteleri ayçiçek yağında kızartıp servis yapın.