Malzemeler 500 gr Az Yağlı Kıyma
1 Adet Soğan
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Kimyon
6-7 Sap Maydanoz
Kızartmak için Sıvı Yağ
Yemeğin Tarifi Soğanı
rendeleyip kıymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip ıslattığımız ekmek
içini de ufalayarak kıymaya ilave edelim. İnce ince kıyılmış maydanozu
ve diğer malzemeleri kattıktan sonra kıymayı iyice yoğuralım.
Kıymayı,
lezzetli olması ve daha iyi yapışmasi için sert bir zemine bir kaç kez
vurun. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle ince
uzun bir şekil verin. Kızgın yağa atarak köfteleri pişirerek, sebzeyle
servis yapın.