Malzemeler 200 gr Ispanak
200 gr Tuzsuz Beyaz Peynir
100 gr Kaşar Peyniri Rendesi
1 Çorba Kaşığı Margarin
3 Çorba Kaşığı Un
1 Küçük Soğan
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kızartmak için Sıvı Yağ
Yemeğin Tarifi Ispanakları
yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık
margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave
edin. Ispanak suyunu salıp da çekene kadar kavurun. Sonra ateşten alıp
soğumaya bırakın.
Soğumuş ispanağa, ufalanmış beyaz peynir,
kaşar peyniri, un, çırpılmış yumurta ve biraz tuz ilave ederek hepsini
iyice karıştırın. Sonra bu karışımı elle birkaç dakika yoğurun.
Ispanak
harcından küçük parçalar alın. Elinizi unlayıp yassı, oval köfteler
yapın. Kızgın yağa atarak kızartın. Kağıt peçete üzerine alıp yağını
süzdürün. Servis tabağına dizip sıcak servis yapın.