Malzemeler 1 Kg Ispanak
Köftesi İçin:1 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Adet Soğan
200 gr Yağsız Kıyma
1 Çorba Kaşığı Un
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
1/2 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Salça
Tuz, Karabiber
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
Yemeğin Tarifi Ispanakları bol suyla yıkayalım.Suyunu süzdükten sonra saplarından ayırdığımız yapraklarını küçük küçük doğrayalım.
Köfte
için,ince bulguru bir kaba alalım.Üzerine soğanı
rendeleyelim.Kıymayı,tuzu ve karabiberi ilave edelim. Malzemeler
özleşene ve bulgur eriyene dek yoğuralım.Ardından 1 çorba kaşığı unu
ilave edelim ve tekrar yoğuralım. Elimizi hafifçe ıslatarak,bilye
iriliğinde köfteler yapalım.Köfteleri sıvı yağda kızartalım.
Ayrı
bir tencereye sıvı yağı ve margarini alıp,kızdıralım.Küçük doğranmış
soğanı ilave edelim.Şeffaflaşana dek kavuralım.Ispanakları ekleyelim.
Ispanaklar yumuşayana dek tahta kaşık yardımıyla sürekli çevirelim.
Yarım
su bardağı suyu 1 çorba kaşığı salçayla karıştıralım.Tencereye
aktaralım.Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp,köfteleri ilave
edelim.Hafifçe ateşte pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.