Malzemeler 300 gr kıyma
1/2 kg Amerikan pirinci
100 gr taze kaşar
salça (az)
2 dilim bayaf ekmek
tuz, karabiber, köfte baharı
ayçiçek yağı
Yemeğin Tarifi Pirinçle
sade bir pilav yapın. Diğer tarafta köfteyi yapmak için, kıyma, bayat
ekmek, sıvıyağ, tuz, ve baharatı yoğurun. Hazırladığınız bu harçtan
yumurta büyüklüğünde ve şeklinde parçalar koparın. Bu parçaların iç
kısımlarını parmağınızda oyarak içersine yaptığınız pilavdan ilave edin.
Pilavlı
köttelerin üzerine kaşar rendesi, az miktarda salça ekledikten sonra
kızgın olarak ısıtılmış fırına sürerek pişirin. Servisi yaparken arzuya
göre patates, garnitür bezelye kullanabilirsiniz.