Malzemeler 500 gr köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 baş soğan
Çeyrek bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz, karabiber
lspanaklı iç için :
500 gr ıspanak
1 baş soğan
2 yemek kaşığı kullandığınız yağ
100 gr kaşar peyniri
Yemeğin Tarifi lspanakları
yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı
koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ıspanakları ekleyin.
Bir iki kere karıştırıp ateşi kısın. lspanaklar yumuşayıncaya kadar
yavaş ateşte 10 dakika pişirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
azla
suyunu süzdürerek içine kaşar peynirini ilave edin. Diğer tarafta
köftelik kıyma, ufalanmış ekmek içi, ince doğranmış soğan, yumurta,
tuz, karabiber ve kekik karıştırıp çok iyi yoğurun.
2 ceviz
büyüklügünde parçalar alın. Bu parçaları inceltin. İçine ıspanaklı iç
koyarak rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200
derecedeki fırında iyice kızarana kadar pişirin.