Malzemeler 500 gram kıyma
1 diş sarmısak
1 çorba kasığı mısır özü yağı
1 çorba kasığı un
1 bucuk su bardağı su
Karabiber, kimyon, tuz
2 adet doğranmış ve kızarmış patates
Yemeğin Tarifi Kıymayı
dein bir kapta dövülmüş sarmısak ve baharat ile yoğurun. Tuzunu katın.
Elinizle köfte şekli verin. Köfteleri fırın tepsisine dizin. Önceden
ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Tepsiden
alıp, tencereye yerleştirin, 1 çorba kasığı Bizim mısırözü yağını
tavada kızdırın, 1 çorba kasığı unu yağda karıştırarak kavurun, 1 bucuk
su bardağı suyu ekleyip, muhallebi kıvamına gelene kadar sosu
karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız sosu, köftenin üzerine dökün. 15 dakika kısık ateşte pişirin. Dilerseniz, patates kızartması ile servis vaom.