Malzemeler 1 Kg İnce Bulgur
2 Su Bardağı Su
1 Kg Orta Boy Domates
5 Baş (35-40 diş) Sarmısak
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1/2 Su Bardağı Un
2 Yumurta
10 Su Bardağı Su
1 Limon
1 Çay Bardağı Çiçekyağı
Karabiber, Kimyon, Tuz
Yemeğin Tarifi Bulguru
tepsiye koyup 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın.Kabarıncaya kadar
bekletin. Yumurta, tuz ve baharatları ilave edip ara sıra su serperek
özleşene kadar iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp
avucunuzda yuvarlayın. Serçe parmağınızla ortasında küçük bir çukur
oluşturup unlanmış tepsiye dizin.
Kaynamakta olan 10 bardak suya
yarım limon suyu ve köfteleri ekleyip haşlayın. Köfteler suyun üstüne
çıkmaya başlayınca geniş bir kaba alın.
Sarmısakları ince kıyıp
yağda kavurun. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ilave edip
pişirin. Köfteleri ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın. İnce
kıyılmış maydanoz ve yarım limon suyu ekleyip tahta kaşıkla
harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.