Malzemeler
400 gram kekik ve baharatla hazırlanmış köfte
18 adet 30 gramlık pide
200 gram patates püresi
1 su bardağı et suyu
50 gram tereyağı
Domates sosu
Yoğurt sosu
Yemeğin Tarifi
Küçük
hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin.
Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek
kızartın. Et suyu ve biraz domates sosu ilave edin. Servis tabağına
alın. Izgara köfteleri üzerine dizin.
Köftenin üzerine patates
püresi yayın. Yanında ılık yoğurt sosuyla servis yapın. Domates sosu
için ince kıyılmış 1 adet soğan ve 1-2 diş sarımsağı 1 çorba kaşığı
margarinde sote edin. Rendelenmiş domatesi ilave edin. Salçayı ekleyip
ezin.
Defne yaprağı ve tuz ekleyerek pişirin. Servis yapmadan
önce defne yapragını çıkartın. Yoğurt sosu için süzme yoğurt, 4 diş
dövulmüş sarmısak, 2 tatlı kaşığı tereyağı ve biraz karabiberi bir
kapta spatulayla karıştırın.