Mtn2-PvP Forumu
HoşGeLdiniz...! Forumumuza Üye Olarak Konularımızdan Faydalanabilirsiniz...!
Mtn2-PvP Forumu
HoşGeLdiniz...! Forumumuza Üye Olarak Konularımızdan Faydalanabilirsiniz...!
Mtn2-PvP Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


         Mtn2-PvP ForumuHoşgeldiniz :
En son ziyaretiniz : Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kabak Reçeli

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Oyun Sahibi

Oyun Sahibi
Admin


Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 212
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/01/10
Nerden Nerden : Konya

Kabak Reçeli Empty
MesajKonu: Kabak Reçeli   Kabak Reçeli EmptyC.tesi Ocak 30, 2010 8:43 pm

Kabak Reçeli Kabak_receliMalzemeler: 1.5 kg. şeker, 1.5 kg. kabak, 250 gr. sönmemiş kireç, 1.5 adet limonun suyu

Yapılışı:
Kabaklar
parmak uzunluğunda, yarım parmak genişliğinde dilimler halinde kesilir.
Sonra, kabuklan soyulur. Diğer taraftan kireç geniş bir kaba konulur,
üzerine 8 bardak su konulup karıştırılır ve durulması için bırakılır.
Durulan su bulandırılmadan derin bir kaba süzülür ve içine kabaklar
atılır. 3-4 saat sonra kabakların suyu süzülür, bir, iki su yıkanır ve
tencere su ile doldurularak içine kabaklar atılır. Tencerenin kapağı
kapalı olarak kabaklar hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirilir. Şeker
ilâve edilerek bir iki kez karıştırılır ve kıvamı gelinceye kadar
kaynatılır. Limon suyu da karıştırıldıktan sonra 5 dakika daha
kaynatılır. Sonra, üstünden köpükleri alınarak kavanozlara boşaltılır.
Reçel soğuduktan sonra kavanozların kapaklan örtülür. Gerektiğinde
kullanılır.
Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://mtn2-pvp.yetkinforum.com
 
Kabak Reçeli
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kabak Köftesi (4 Kişilik)
» Havuç Reçeli
» Kestane Reçeli
» Kivi Reçeli
» Limon Kabuğu Reçeli

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Mtn2-PvP Forumu :: Kadınca - Kadınsal - Tarifler :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: