Malzemeler: 1.5 kg. şeker, 1.5 kg. kabak, 250 gr. sönmemiş kireç, 1.5 adet limonun suyu
Yapılışı:
Kabaklar
parmak uzunluğunda, yarım parmak genişliğinde dilimler halinde kesilir.
Sonra, kabuklan soyulur. Diğer taraftan kireç geniş bir kaba konulur,
üzerine 8 bardak su konulup karıştırılır ve durulması için bırakılır.
Durulan su bulandırılmadan derin bir kaba süzülür ve içine kabaklar
atılır. 3-4 saat sonra kabakların suyu süzülür, bir, iki su yıkanır ve
tencere su ile doldurularak içine kabaklar atılır. Tencerenin kapağı
kapalı olarak kabaklar hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirilir. Şeker
ilâve edilerek bir iki kez karıştırılır ve kıvamı gelinceye kadar
kaynatılır. Limon suyu da karıştırıldıktan sonra 5 dakika daha
kaynatılır. Sonra, üstünden köpükleri alınarak kavanozlara boşaltılır.
Reçel soğuduktan sonra kavanozların kapaklan örtülür. Gerektiğinde
kullanılır.
Afiyet olsun.