Malzemeler
6 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı nişasta
3 adet yumurta (birinin akını ayırrn)
3 kibrit kutusu kadar taze kaşar
3 kibrit kutusu orta yağlı beyaz peynir
Yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri ve kızartmak için :
Yeteri kadar sıvı yağ
Yeteri kadar galeta unu
Yemeğin Tarifi
Patatesleri
kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin.
Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe
yoğurun.
Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinize biraz
nişasta bulayın, parmak uçlarınızı da nişastaya bulayıp patates
hamurunu düzleştirin. içine bir miktar kaşar, beyaz peynir koyun.
Nişasta serpilmiş tepsiye yuvarlayın.
Yumurta akına sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Servis tabağına çıkarıp servise sunun.