Malzemeler Dışı İçin:1/2 Kg Pirinç
3 Çorba Kaşığı Margarin
Tuz
İçi İçin250 gr Yağsız Kıyma
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Badem
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
Tuz, Karabiber
1/2 Çorba Kaşığı Margarin
Kızartmak İçin:1 Adet Yumurta
Sıvıyağ
Sos İçin:2 Adet Elma
1 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Salça
Biraz Ketçap
2 Dis Sarmısak
Biraz Su
Garnitür Olarak: Kabak
Mısır
Havuç
Yemeğin Tarifi Pirinci
haşlayalım. Kalan suyunu süzelim. Pirinci 3 çorba kaşığı margarin ve
tuz ile beraber iyice yoğuralım. Başka bir kaba yarım çorba kaşığı
margarini alalım. Kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı kavuralım.
Bademleri
bir süre sıcak suda bekleterek kabuklarını soyalım. Kıyarak kıymaya
ilave edelim. Karışıma tuz, karabiber ve tarçın ekleyelim.
Yoğrulmuş
pirinçten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle incelterek
açalım. İçine kıymayı içten koyup tekrar kapatarak köfte şekli verelim.
Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızartalım.
Sos İçin:
Elmayı ve domatesi rendeleyelim. Diğer malzemeleri de ekleyerek boza
kıvamında pişirelim. Köfteler ve garnitürle birlikte servis yapalım.