Malzemeler 1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
4 Silme Çorba Kaşığı Un
½ Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber
½ Su Bardağından 1 Parmak Fazla Rendelenmiş Kaşar Peyniri
½ Su Bardağı Ekmek İçi
3 Adet Kabak
Yemeğin Tarifi Margarini
bir tencerede eritin.İnce doğranmış soğanı ekleyin.Pembeleşinceye kadar
kavurun.Unu ilave edin.Unun rengi değişmeye başladığında azar azar
yarım su bardağı sütü ekleyin.Topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Sos
kıvamına gelince tencereyi ateşin üstünden alın.Tuzunu ve karabiberini
ayarlayın.Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.Bir avuç dolusu ekmek
içini eleyin.Haşlanmış ve rendelenmiş kabakları ilave edin.İyice
karıştırın.
Karışımdan 1 çorba kaşığı alın.Kaşık şekli verdikten sonra kalan ekmek içine bulayın.Malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın.
Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin.190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişirin.Sıcak servis yapın.