Malzemeler
2 Çorba Kaşığı Tarhana
2 Çorba Kaşığı Kıyma
1 Çay Bardağı Bulgur
1 Çay Kaşığı Karabiber
Yeterli Miktarda Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kase Yoğurt
Yemeğin Tarifi
Ön
hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın.
Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin. Bulgurlar
şişene kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarhananın
içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu
ekleyin.
Malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan
misket büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın. Tencereye 3 su
bardağı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine atın. Üzerine 1 kase
yoğurdu dökün. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. 1 tatlı kaşığı
kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı naneyi içine atın. Karıştırıp köftelerin
üzerine dökün.