Malzemeler 1 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
4 Su Bardağı Su
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Pul Biber
5 Çay Kaşığı Kimyon
1 Demet Yeşil Soğan
1 Demet Maydanoz
3 Çay Kaşığı Salça
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Soğan
Yemeğin Tarifi Kuru
soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim. İçine
salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan
sonra dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu
çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek
karıştıralım.
Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve
soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle
birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde
biçimlendirerek servis yapalım. Dilerseniz servis tabağına aldıktan
sonra üzerine yarım limon suyunu gezdirebilirsiniz.