Malzemeler: 12 adet orta boy portakal, 2 adet limon, 2 kg. toz şeker, 2
litre su, 1 adet tarçın kabuğu, Yeterince tuz, Hindistancevizi rendesi
Yapılışı:
Portakalları
iyice yıkayıp, kabuklarını bir fırçayla temizleyiniz. On tanesini
keskin bir bıçakla enlemesine mümkün olduğu kadar ince dilimler halinde
kesiniz. İki tanesinin de sıkılarak suyunu çıkarınız. Limonları da
sıkıp suyunu çıkardıktan sonra, portakal dilimlerini, portakal ve limon
suyuyla birlikte bir tencereye koyunuz. İçine bir adet tarçın kabuğunu
atınız. Hindistan cevizi rendesini serpiniz. İki litre su ilave edip 24
saat dinlendiriniz. 24 saatin sonunda tarçın kabuğunu alıp, iki kilo
toz şekerini üstüne dökünüz. Tencereyi ateşin üzerine koyarak yavaş
yavaş kaynatmaya başlayınız. Arada bir karıştırarak kaynama derecesine
gelince ateşi kısınız ve bir buçuk saat hafif ateşte kaynatınız. Reçel
istediğiniz kıvama gelince tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakınız.
Henüz ılıkken temiz kavanozlara boşaltıp serin bir yerde muhafaza
ediniz.
Afiyet olsun.